Vintermode – Stövlar och Leggings

Vintermode – Stövlar och Leggings

Leggings är superbekväma, och de kan bäras med en rad olika kläder, som långa tröjor på hösten och vintern, eller tunna tunikor på våren och sommaren. De fungerar också bra när den bärs som tights med kortare kjolar och klänningar. Men, ett av de områden som folk verkar ha problem med är att välja rätt skor och stövlar att bära med sina leggings. Det är inte svårt, och lyckligtvis finns det en massa val.

Både ballerinaskor och leggings är smala och strömlinjeformad, och lågt skurna ballerinaskor innebär att toppen av dina fötter fortfarande kommer att synas. Detta är en bra sak, eftersom det skapar en visuell paus mellan skorna och dina leggings, men inget utav plaggen övermannar den andra.

Olika stilar

Förutom balettstilar, finns andra platta klänningsskor, såsom spetsiga-toed skor, slingbackskor, öppna tåskor, i allmänhet fungerar dessa bra med leggings. Men kom ihåg att välja stilar  som är lågt skurna för att lämna lite hud vid foten.

Under våren och sommaren kan du också mixa ihop långa leggings med platta sandaler—de med riktigt tunna men fina remmar fungerar bäst. För att kombinera dessa sandaler, välj en snygg tunika. Vi rekommenderar att kolla in fantastiska tunikor hos zizzi.se. Ta och kolla in utvalget här. Även om leggings kommer att fungera bra med stövlar på nästan vilken nivå som helst, ser de särskilt bra ut med höga stövlar.

En av anledningarna till att detta är en vinnande kombination beror på att när de paras ihop med knä-höga stövlar, börjar leggings nästan se ut som tights, bara det att de är mycket mer omfattande och ogenomskinliga. En annan anledning till att det fungerar beror på att höga stövlar täcker huden du inte vill visa, och hjälper till att bekämpa den där ”förtjockningseffekten” som leggings ofta ger.

Tumregeln

Som en allmän tumregel, välj ballerinaskor som är samma färg eller mörkare än dina leggings—eller, om du vill ha något som är en mer uppklätt, prova ett par metalliska ballerina flats. Silver kommer att funka med nästan vad som helst medan jordliga toner och gyllene metallic kommer få din look att verkligen stå ut. För lite mindre ”flashigt”, välj ett par matta ballerinaskor med ett skimmer.

Kombinationen

För en rolig, avslappnad look, försök att bära leggings med hög, platt, snörade boots, stövlar bekämpa och ordentliga stövlar, eller ridstövlar. För att hitta riktigt modeinriktade damstövlar, kolla in kaängor här.  Om du vill ha ett utseende som är lite mer polerat, välj klassiskt, detaljfria stövlar som sträcker sig upp till knäna eller högre.

Men, om det är en glamorös, retro-look du är ute efter, då ska du i allra första hand vända dig till stilettskor och leggings, men kom ihåg att bära en lång skjorta, tunika, kjol eller klänning över leggings.

Kom ihåg att du alltid ska gå på din egen känsla och stil när du väl känner för det. Samtidigt kan du plocka inspiration från de stora modehusen och fortfarande klä dig unikt med en touch av design och något som utstrålar den nuvarande årstiden.