Semester Danmark

Semestra i Nordjylland

Semestra i Nordjylland

Nordjylland är fullt av stränder och maritim stämning vid Västerhavet och östkusten. Limfjorden och Mariager Fjord skär sig genom Danmarks nordligaste landsdel. Nordjylland bjuder också på stadsupplevelser, barnattraktioner och inte minst den sköna och unika naturen.

Semester i Nordjylland handlar om att njuta av livet och få en paus från en bråd vardag. Här är det högt till taket och massor av tid till att vara tillsammans. Tid till barnen, till att skratta, till att slappna av, till att bli bortskämd. Kort sagt tid till att leva. Här kan du njuta av den sköna naturen, spännande kulturupplevelser, utforska mysiga städer eller njuta av läckra, lokala smaker.

Västerhavet

Västerhavet är den ideella destinationen, när du behöver en paus från vardagen – och så är det upp till dig själv, om semestern ska användas på avslappning, upptäckter eller på jakt efter adrenalinsus! Här kan du uppleva de populära breda, sandstränderna och det brusande havet.

Västerhavets styrka har satt tydlig prägel på Nordjyllands naturområden. Ta med på tur längs västkusten, från Grenen och Råbjerg Mile, Danmarks största sanddyn, till Danmarks sista vildmark i Nationalpark Thy. Det nordjyska Västerhavet har en lång historia bakom sig, är du redo att utforska den?

Barnens favoriter

Nordjylland är proppat med skoj och bus för både barn och barnsliga själar. Aalborg Zoo i Nordjylland är öppet 363 dagar om året. Med långt över 100 olika exotiska djurarter finns det lärorika upplevelser för hela året. Danmarks största akvarium – Nordsøen Oceanarium är en av de största attraktionerna i Nordjylland och erbjuder skojiga och lärorika aktiviteter året runt.

Nära stranden i Blokhus, och ändå helt ute i skogen, hittar du nöjesparken Fårup Sommerland – Danmarks äldsta sommarland och Europas näst bästa nöjespark i 3 år i rad, från 2015-2017, med allt från vilda berg och dalbanor och Barntivoli till Danmarks största och våtaste vattenland!

Vikingar i Nordjylland

Nordjylland har många fornminnen och historier från vikingetid och järnåldern. Grav- och boplatserna på Lindholm Høje, Vikingecenter Fyrkat vid Hobro och Sebbersund Vikingeby är bestämt värda ett besök.

Nordjylland huserar också ett stort urval av vikingamarknader året runt, där det bl.a. finns arbetande hantverkare. Det är också möjligt att smaka vikingmat, se vikingar kämpa eller köpa varor från de många bodarna. Här kan man få en mycket spännande vikingaupplevelse.

Boende

Man kan bo på ett feriecenter, på badhotell, på ett trevligt gästgiveri, på ett lyxigt hotell eller campa. Är man en familj med barn, som reser i bil, så finns det rikliga möjligheter att hyra en sommarstuga. Då kan man göra allt i sitt eget tempo, och välja att ligga helt nära naturen.

Barnen får också större svängrum eftersom de kan komma och gå som de har lust. Du kan läsa mera om möjligheterna genom att följa länken här.