Resetipset: 5 av Europas mest populära nattklubbar

Resetipset: 5 av Europas mest populära nattklubbar

Sugen på en semester där du verkligen får chansen att dansa loss? Här listar vi fem av Europas absolut mest populära nattklubbar, utvalda av experterna själva (Dj:s)! För hela listan på engelska med 25 nattklubbar kan du besöka The Guardians originalartikel.

Air, Amsterdam

Amsterdam är en fantastisk stad på många sätt och är inget undantag när det gäller nattklubbar. En av Dj:n Sam Divines absoluta favoriter i staden heter Air. Varje år flockas tusentals människor från hela Europa och världen för att få besöka denna magiska klubb och varje kväll klubben är öppen säljer biljetterna slut. Det centrala läget vid Rembrandtplein gör att det är enkelt att ta sig dit och inne på klubben möter du ett ljudsystem av världsklass som låter lika bra oavsett var på dansgolvet du befinner dig. Klubben har tre rum som alla känns som att vandra in på en ny nattklubb.

The Villa, Oslo

Om du är ett fan av underground techno är The Villa i Oslo the place to go! Detta enligt Londonbaserade Dj:n Jon Rundell. Bakom klubben hittar du en skara kunniga och smarta människor som öppnar klubben med såväl etablerade som nya Dj:s. Klubben ligger på ett lite hemligt läge och du måste gå in genom en sidodörr och därefter vidare ner i en källare för att komma dit. Själva klubben har plats för cirka 600 personer. Det låga taket skapar en intensiv atmosfär och när det blir fullt finns det ingenstans att undkomma musiken. Detta är inte ett ställe som rekommenderas för den som vill klä upp sig, för det blir svettigt när volymen ökar. Riktigt svettigt.

Badaboum, Paris

Badaboum i Paris brukade vara en konserthall som hette La Scéne Bastille. Numera är det en plats för både konserter och Dj-spelningar och här kan du räkna bort allt vad mainstream heter! Istället kan du räkna med smakfull musik och för varje rum du går in i kan du förvänta dig en helt ny atmosfär. I rum nummer 1 kan du till och inleda kvällen med att chilla med en coctail i en soffa och senare återkomma om du skulle behöva en paus från dans och hög musik en stund. Dansgolvet är inte överdrivet stort, men stort nog för att slippa sardinkänslan och de Dj:s som spelar ger dig den snyggaste technon och elektroniska undergroundmusiken från världens alla hörn. Såväl internationella som lokala Dj:s spelar här. Klubbens sista rum liknar ett vardagsrum i ett litet hus och är fyllt med gamla tv-spel.

Cross Club, Prag

En av franska Dj:n Bambounous klubbfavoriter är Cross Club i Prag som kan översättas som fantastisk, unik och lite egendomlig. Klubben hittar du nära centrum i Prag och är skapad av en man vid namn František Chmelík samt hans vänner. Designen är tydligt inspirerad av steampunk med en makalös komposition av avfallsmetall, trä och keramik – allting återvunnet i just detta syfte. Huvudrummet och den vackra väggbelysningen bakom Dj-båset gör atmosfären ännu mer imponerande. Dessutom ska ljudet vara av högsta klass och besökarna bra på att dansa!

DC10, Ibiza

Att prata nattklubbar utan att nämna Ibiza känns inte riktigt rätt. DC10 utgör bland dessa en riktig legend som håller igång, trots hårda påtryckningar från Civil Guardia att lägga ner. Brittiska Hot Since 82 föredrar att droppa in sent på måndagseftermiddagarna för Circo Loco – kanske ett av de bästa partyna på hela ön – och stanna in på småtimmarna. Klubben har ett fantastiskt darkroom och en legendarisk terrass där de riktiga dansgalningarna håller hus. DC10 innehåller en riklig variation av folk – allt från panka 18-åringar till folk från kändiseliten. Musikmässigt kan du förvänta dig underground house, techno och en äkta känsla av de baleariska öarna. Ingenting annat!