Rätt utrustning för äventyret

Rätt utrustning för äventyret

De flesta utav oss njuter av att vara ute i det fria (läs naturen), vare sig det är att promenera längs ett elljusspår i närheten av våra hem, eller ute vildmarken och verkligen ansluta sig till naturen på riktigt. Det finns även de som har friluftslivet som en slags hobby och som ofta tar sig ut för att uppleva den sanna essensen.

Ibland kan det dock vara svårt att veta vilken kategori man tillhör, om man precis har börjat ta sig ut, och känner att man befinner sig lite i en gråzon. Förvirringen kan även uppstå när man börjar tänka på rätt utrustning för rätt äventyr. Vad krävs egentligen när man ska övernatta under stjärnorna, mitt i naturen?

Idag är det vanligare än någonsin att man kombinerar sin kärlek för naturen och samtidigt som det som en sport. Återigen så är man i behov av utrustning för att möta den omgivning som man ställs inför och som skiljer sig lite från storstadslivet.

Tack vare internet och den eviga expansionen av nätbutiker, så har vi konsumenter större valmöjligheter än någonsin, och du behöver knappast ta dig in till någon fysisk butik som säljer extremkläder och där du måste uppehålla ett sken om att du är extremäventyrare och är i behov av ny utrustning, utan du kan istället bekvämt, från soffan i ditt hem, gå igenom exakt vad det är du behöver, i lugn och ro.

Kläder

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Ja den meningen har nog de flesta utav oss hört upprepade gånger, troligen under våra yngre år. Men visst ligger det något i det. För vädret är det vi inte kan ändra på, utan får förhålla oss till så gott det går.

Därför är det i sammanhanget viktigt att man klär sig ordentligt och försöker vara så förutsägbar som det går. Du kan alltid kolla i det svenska klassiska märket Fjällräven, som tillhandahåller kvalitetskläder när det kommer till mer tåliga kläder som är ämnade för vandring och liknande. Ska du handla på nätet och är ute efter samma märke kan du hitta det hos eventyrsport.se.

Utrustning

Tänk på all nödvändig utrustning som plötsligt blir relevant om du väljer att övernatta i naturen. VI pratar tält, liggunderlag, sovsäck, ficklampa osv.

Ja du ser, och listan kan göras längre, det är ofta mindre utrustning som spelar stor roll här, så som fickkniv eller den klassiska armékniven. Det positiva är att det är lätta att ta med sig och väger ofta inte så mycket.

Proviant

Mat är alltid viktigt, oavsett vart du ska resa. Men det finns ingen anledning att vara orolig över provianten under ditt äventyr i naturen. Det mesta går att handla och är redan färdiglagat, tänk dig burken med bönor till exempel. Det som krävs är lite uppvärmning, men är så klart inte ett krav. Givetvis ska du ha med dig mat så att du klarar dig, men tänk även på att packa smart och inte för mycket.

Med det tre viktigaste punkterna klara är det dags för dig att bege dig utåt! Lycka till!