Kulturen kring foam rollern

Kulturen kring foam rollern

Man hör alltfler historier om hur vi svenskar dagligen tvingas att stå ut med smärta i rygg, nacke och axlar för att enbart nämnda ett par kroppsdelar. Det blir enkelt att förstå varför när man tar hänsyn till det faktum att en stor mängd arbete nuförtiden antingen kräver monotont arbete eller uppgifter där man är helt stillasittande. Även när vi återvänder hem efter en lång dag på jobbet kanske man sitter med böjd rygg för att logga in på sin dator, surfa runt på nätet via ens telefon eller helt enkelt befinna sig i fel ställning medan man tittar på TV. Det behövs sannerligen en lösning för att få bukt på problemen och smärtorna, men vad kan denne lösning egentligen bestå av?

Foam roller för daglig användning

Oavsett om man vill träna upp en muskel, lindra smärta eller enbart förebygga skador i framtiden kan en högkvalitativ foam roller komma väl till användning. Det här verktyget tillåter en att motta en form av självmassage som hjälper ens kropp på ett flertal olika sätt. Först av allt ser man till så att ens muskler och senor stretchas ut samtidigt som ens muskelspänningar vid det masserade området släpper. För det andra kommer en foam roller att se till så att blodcirkulationen ökar, och sist men inte minst löses ärrvävnad upp.

Vi det här laget kanske man frågar sig själv hur det egentligen går till när man använder sig av en foam roller, men lyckligtvis nog är det inte komplicerat överhuvudtaget. Man rullar enbart sin roller över det område som man vill massera, och utgår från den punkten. Tumregeln av en foam roller är att en minut är bättre än ingen minut. Trots att man kanske ofta är upptagen på jobbet bör man i alla fall tillägna en minut med att använda sin roller per dag – även under de dagar då man inte känner någon smärta. En foam roller är perfekt för att förebygga smärta, och just därför är det inte enbart användbar under precis den tidpunkt då man har ont i en eller annan muskel.

Om man blickar tillbaka i tiden ett slag märker man snart att det från början bara var elitidrottarna och de riktigt professionella träningsexperterna som använde sig av foam rollern som ett verktyg. Numera har detta dock förändrats, och idag ser man en stor mängd svenskar samt personer i resten av världen som älskar sin foam roller. Oavsett om man regelbundet tränar eller vill lindra återkommande smärtor är en foam roller ett förträffligt verktyg och hjälpmedel för att nå ens mål.

Om man är intresserad av att införskaffa sig en foam roller redan nu kan man ta sig över till webbutiken Billigfitness.se och ta en titt på deras sortiment av foam rollers!