Kom i form på semestern

Kom i form på semestern

Nu är det slut med att ligga och slappa med en drink vid polen. Fler och fler väljer istället en aktiv semester eller en träningsresa och förenar hälsa med upplevelser.

Resebyråerna upplever i dessa tider en tendens som har exploderat de senaste åren. Gästerna efterfrågar i stigande grad motionsfaciliteter och omgivningar, som ger dem möjlighet att vara aktiva på semestern. De aktiva feriegästerna vill helst dyrka löpning, vattensport och cykling, när pulsen ska upp.

Den nya semestern

Dagens semester är inte ett färdigt paket, där man lägger sig i en solstol och dåsar i söderns värme. Det handlar om att få upplevelser och utveckla sig i ett omfång, man inte får gjort till vardags. Här spelar motion in hos många svenskar, antingen för att de dyrkar det förväg och inte kan undvara det på semestern, eller för att man inte har tid i vardagen, och så vill man få simmat eller cyklat lite extra på semestern, när man har tiden.

Annorlunda träning

Motion och träning på semestern är för de flesta också en annorlunda upplevelse än vardagens träning. I fitnesscentrene hemma tränas det mycket introvert. Man önskar inte eller har behov av samvaro med de andra i träningslokalen, medan man på semestern är annorlunda öppen och utåtriktad. Träningen är mera av lust, och man är mer öppen och intresserad av att prata med andra. Man dyrkar sporten tillsammans med någon som liknar en själv och hela situationen är mera avslappnad.

Olika slags aktiviteter

Vilken slags aktiva semester man väljer beror helt på årstiden och vilken slags motion man vill dyrka. Många väljer att åka ner till södern och värmen när det är kallt och ruskigt här hemma. Det kan vara träningsresor, vandringsresor eller cykelresor som ger en möjlighet för att utöva sin favoritsport i nya och annorlunda omgivningar – dessutom i sol och värme. Den goda gamla skidsemestern lever ännu kvar och har blivit en tradition för många svenska familjer.

Träna och må bra

Nuförtiden upplever många av oss en hektisk vardag, en hel del ”måsten” och höga krav på oss själva. Många resebyråer erbjuder en kombinerad tränings- och upplevelseresa. Här handlar det om att få en härlig semester med att ta hand om dig själv, fylla på med ny energi, stifta nya bekantskaper och få en semester att minnas med dig hem. Det kan till exempel vara olika slags träningspass under dagen, som avslutas med en vinprovning eller en shoppingtur på kvällen. Solresor erbjuder många träningsresor med upplevelser. Du hittar hemsidan här.