Jultröja

Jultröjor allt mer populära

Jultröjor allt mer populära

För några år sedan blev det riktigt trendigt att bära särskilda jultröjor i samband med julhelgerna. I USA har traditionen funnits länge, men fick sitt genomslag med filmen Bridget Jones Dagbok 2015, när en av huvudkaraktärerna (Mr Darcy) dyker upp på familjens julfest iförd en tröja dekorerad med en ren.

Så varför inte haka på trenden i år? Många butiker, såväl fysiska som nätbaserade, säljer tröjor och accessoarer till dam, herr och barn. Det finns till med kläder och annat till hundar och andra husdjur för den som vill gå ”all in”. Den här julen kan alltså hela familjen, från hunden till mormor, matcha varandra. Det kan ju dessutom bli en rolig julklapp som kan ge upphov till många skratt och samtal.

För de minsta

För barn finns det bland annat jultröjor, strumpor, diadem och pyjamasar/nattlinnen med olika julmotiv: snögubbar, renar, tomtar, djur iklädda tomteluvor, bjällror med mera. Just diadem (som fästs i håret) har kommit starkt de senaste åren, inte minst tack vare att många youtubers har testat och/eller burit dem som en del i en outfit i diverse videoinslag.

Även öronvärmare, så kallade Earbags, är trendigt och faktiskt ganska praktiskt då de ofta är gjorda av päls och därmed värmer skönt på vintern. De finns i många olika utföranden och prisklasser, och är lagom stora att få plats i julstrumpan. Den perfekta morgonjulklappen alltså!

Även sov- och mysplagg av alla de slag brukar vara uppskattade och välanvända julklappar. Hur gulligt är det inte med en pyjamas prydd med små söta hundvalpar iklädda tomteluvor eller tofflor utformade som renar med horn och allt! Kanske inte det mesta praktiska plagget, men ack så fint!

Dam och herr

Vill man inte bära de allra mest ”juliga” eller ”pråliga” plaggen går det ju att fixa till looken med hjälp av en pälsjacka/väst, eller varför inte ett par glittriga strumpor? Längre än så behöver man inte sträcka sig. Glitter och paljetter är något som kännetecknar jul och nyår, så varför inte investera i en top alternativt i accessoarer som glittrar vackert. Lite extra ”bling” funkar året om, så det går ju att bära dessa plagg även efter julhelgerna.

Är man däremot en person som verkligen gillar att ta ut svängarna finns det allt från sweaters till byxor, hattar, mössor, halsdukar, scarves, skjortor, slipsar, flugor, slipsnålar, kalsonger, strumpor, leggings, smycken, lösnaglar – ja, i princip allt man kan tänka sig för att piffa lite extra till jul. Det är bara att börja söka runt på nätet efter exempelvis ”Christmas sweaters”, ”earbags” eller ”jultröjor”.

Lycka till och god jul!