Hur du skapar en fokuserad och produktiv arbetsmiljö

Hur du skapar en fokuserad och produktiv arbetsmiljö

Även om kontoret är tänkt att vara en plats för produktivitet och effektivt arbete, är det inte alltid fallet.

I själva verket, ibland kan din arbetsplats förvandlas till en av de minst effektiva platser för att få saker och ting gjort.

I stället för att ge efter för minskad produktivitet, här är några sätt att hjälpa dig att skapa en mer fokuserad arbetsmiljö.

Tänk nytt kring hur du organiserar din arbetsplats

Ett exempel kan vara att du organiserar en stor del av ditt hemmakontor med hjälp av köksartiklar. Till exempel, plastskålar är bra för både allmänna kontor och kan rymma en hel del olika kontorsartiklar.

En lunchlåda kan också fungera som en praktisk hållare i din byrålåda. Ett annat exempel kan vara att du tar en helt vanlig näsdukshållare och göra om den till ett ställ för din läsplatta.

Idén är ganska enkel: bara för att det var avsett för ditt kök betyder inte att det, att det inte kommer att vara ett mycket användbart för att uppgradera ditt kontor. I själva verket kan det visa sig vara tio gånger mer effektivt i ditt kontor än i ditt kök.

Sätta ihop en arbetarvänlig musik playlist

Att arbeta i tystnad hela dagen är inte nödvändigtvis det mest produktiva alternativet för alla. I själva verket, kan musik göra dig mer produktiv.

En hel del klassisk musik har flera gånger visat på att öka din spatial-temporala resonemang (även om inte alla håller med om), men rytmen och takten i musiken du lyssnar till kan även hjälpa till att få dig att få saker att flyta i rätt takt.

Ska du bygga den bästa spellista kan du göra det med låtar som fungerar bra för dig, men om du behöver några förslag kan du göra en enkel google-sökning.

För att hitta fler praktiska tips, kolla in sidor som CashNinja som kan hjälpa dig att få nya idéer och tips.

Organisera skrivbordslådor efter betydelse för snabb tillgång till viktiga föremål

Att hela tiden leta efter objekt i dina skrivbordslådor är uppenbarligen inte produktivt om du är oorganiserad, men att ha allt på sin plats är inte nödvändigtvis det mest effektiva sättet att få tillgång till dina objekt heller.

Du bör också skapa en hierarki så att dina mest vanliga objekt du använder, är i den översta lådan och innehållet i de återstående lådor är mindre relevanta samtidigt som du arbetar dig nedåt.

På detta sätt kommer du att spendera lite tid på att leta efter föremål då låda som är enklast att få tillgång till är den som du når först.

Optimera ergonomiskt din arbetsyta

Om du sitter ner hela dagen på jobbet, är det bästa du kan göra för din kropp att ergonomiskt optimera ditt utrymme.

Du har förmodligen hört talas nu om att sitta ner hela dagen är lika med att förkorta din livslängd, men om du inte har tillgång till ett stående skrivbord kan du åtminstone motverka en del av de negativa effekterna, problem med ryggen, och annat.

Försök hitta tekniker som kan hjälpa dig att stå upp och sitta ner och arbeta hemmefra på ett sätt som kommer att påverka din livslängd i positiv bemärkelse