Blondin skämt

Blondin skämt – att skämta om en hårfärg

Blondin skämt – att skämta om en hårfärg

Vad är det egentligen som gör att det skapas så många olika skämt som handlar om blondiner? Här skulle det ju  lika gärna kunna vara ett skämt om en brunett, eller? Nja, kanske detta inte alls är lika roligt. Det som det hela bygger på är ju att en blondin anses vara mindre smart än andra tjejer. Hur är det då egentligen med det? Är blondiner generellt sett dummare än andra, eller är också detta bara ett påhitt? Hur kommer det sig då att just en hel folkgrupp i form av blondiner har blivit utvalda att skämtas om? Ja, som du ser så är frågorna många, och lika många roliga blondin skämt finns det. Här ska vi dock försöka att bena ut vad det hela egentligen kommer ifrån.

De bakomliggande faktorerna till blondin skämt

Egentligen finns det inga faktabaserade faktorer som ligger bakom varför det skämtas så mycket om blondiner och att det inte görs om brunetter. Något som dock måste faställas är att blondiner inte är dummare än andra människor. Här är orsaken kanske bara att den svenska mannen tittar mer på en blondin än på en brunett. Detta gör då att de har ögonen på sig för att mannen gillar vad han ser. På så sätt kommer även deras fadäser att synas mera. Kanske är det detta som är upphovet till att alla blondin skämt skapats. Ja du kan tro vad du vill men roliga är de ju.

Är blondin skämt roliga för alla

Nu kommer det naturligtvis inte alls vara alla som uppskattar dessa skämt, speciellt inte om man själv är blondin. Dock är faktiskt lägret delat även bland blondiner. En del bryr sig inte om skämten, medan andra säger att de själva tycker att de är mycket roande. Som ett negativt led finns det sedan de som faktiskt får ett dåligt sjävförtroende av dessa skämt. Detta är ju naturligtvis inte grundmeningen med dessa. Kanske kan du inte använda dessa roliga talesätt när någon du vet är känslig kan höra.

Människor som har märkt skillnaden mellan blondiner och brunetter

I detta fall är det inte mannens uppfattning som ska beskådas, som du kanske direkt trodde. Det handlar faktiskt om kvinnor som färgar håret. Här finns det de som har testat att vara blondiner i en period i sitt liv. Efter detta har de varit brunetter. Nästan alla av dessa säger att de behandlas på ett mera värdigt sätt som brunett. Skämt åsido, ska det verkligen vara på det sättet?