Film

3 Tips för film en kall vinterkväll

3 Tips för film en kall vinterkväll

När temperaturen sjunker, har nog de flest det svårt med att lämna huset. Det här kan vi flesta nog skriva under på. Vi hittar anledningar till att stanna hemma, och det är så klart inte konstigt när det är minus 10, 15 ute och vintern har bitit sig fast.

Varför inte ta och titta på saker man kan göra hemma när det kalla vintervädret begränsar en. Speciellt på kvällarna.

Om du dock har lite idétorka på vad du och dina vänner ska hitta på. Varför inte se till att du och dina vänner träffas och ordnar en riktigt mysig filmkväll. Kolla in dessa tips för att få till den allra bästa filmkvällen.

Tips 1: Ta och välj en film som ni alla vill se

Finns det något värre än att vilja titta på en film, utan att vara helt oförmögna att komma överens om en? Avskyr du att börja bläddra igenom olika filmarkiv, oavsett om det är online eller din fysiska filmhylla? Ta istället och plocka 2-3 vinter-tema filmer och rösta sedan i hela gruppen vad ni vill titta på.

Inte säker på att ni faktiskt vill se filmer med vintertema? Alla i gruppen kanske kommer överens om att se romantiska filmer istället. En snabb Google-sökning av ”vinterfilmer” eller ”romantiska filmer” kommer att ge er tillräckligt med olika exempel.

Se bara till att ni inte hittar en sida med alltför många alternativ, för då är ni tillbaka på ruta ett. Ett exempel på bra vinterfilm är alla Harry Potter-filmerna, eftersom de påminner om årstider och skoltiden. Eller hur?

Tips 2: Höj nivån på snacks till filmen

Nu när filmen är vald, är det dags att plocka mat och dryck för kvällen. Är det här favoritdelen för många? Troligtvis. Hoppa vanliga bio-popcorn, och se istället till att kolla in matalternativ. Några favorit kanske är;

Ost och kex. Bonuspoäng till dig om du gör osten själv. Det finns mängder att välja mellan.

Smaksatta popcorn. Oavsett om det är mer söta eller salta varianter, se till att gå upp en nivå när du väljer popcorn och innan du serverar dina vänner.

Smalalternativen är oändliga, så om du är sugen på saltad karamell eller ost, har du massor av val!

Choklad. Detta känns inte som att det behöver en förklaring, men om du inte älskar att knapra på choklad medan du tittar på en bra film, så är det ända du behöver veta är att du är minoritet. Höj känslan för dig och dina vänner och bjud på något riktigt smaskigt.

Enkel servering av desserter. Om du har tid kan du alltid ställa dig i köket och dra ihop en tårta eller kakor som du kan servera dina bio-gäster.

Med ett brett utbud av kakor, smaksatta popcorn och glass kanske, kommer du utan tvekan att stå för en succékväll med bra film.

Tips 3: Gör det mysigt

Det är kallt utanför och dina vänner trotsade vädret för att komma över. Det är ganska trevligt av dem att göra det, ändå. Gör så att det känns lönsamt för dem att de gjort detta, genom att göra ditt hem extra ‘bio’ mysigt.

Tänk stora och varma plädar, stora blockljus, och annat som kan sätta stämning och erbjuda en varm känsla. En stor mängd dekorativa kuddar kommer också att göra susen.